Lama

Lamaen er et kameldyr som opprinnelig kommer fra Sør-Amerika, og er et vanlig syn i fjellområdene i Andesfjellene, ofte pyntet med fargerike dusker og tepper. Disse majestetiske dyrene er kjent for sin myke, tykke ull og lange, tynne hals som gjør dem til et unikt og fascinerende dyr å observere.


De blir hovedsakelig brukt som transportdyr, da de kan bære ganske mye i kløv over ryggen. 


På Lillerud gård har vi en lamahoppe som heter Bodil, men venter inn flere lamaer i løpet av sommeren 2023. Hvis du kunne tenke deg å gå en tur med Bodil er det fullt mulig, sjekk ut her!


Lamaer har også blitt populære i dyrehager og som selskapsdyr på grunn av sin særegne personlighet. De er kjent for å være intelligente, nysgjerrige og litt egenrådige, og kan derfor være utfordrende å trene og håndtere. Men for de som tar seg tid til å lære og forstå disse dyrene, kan de være svært kjærlige og lojale følgesvenner.

Har du hørt om cria eller huarizo før?

Lillerud Gård
Lillerud Gård

En huarizo er barnet til alpakka og lama. Når den er født heter det en cria, på samme måte som at sauens barn heter lam, for eksempel. 


På Lillerud gård fikk vi i juni 2023 en liten criagutt, som er barnet til vår kjære lama Bodil. Vi vet ikke akkurat hvem av alpakkaguttene som er pappaen, så vi har en liten Mamma Mia-situasjon gående, kan man si. 

Siden en cria er halvt lama og halvt alpakka, fant vi ut at den lille gutten måtte hete Halvor. Vi oppdaterer her etter hvert som Halvor vokser til. Hvis man vil ha løpende info om Halvor eller andre dyr, kan det være lurt å følge oss i sosiale medier.

Ring oss, bruk kontaktskjemaet eller skriv til oss på Facebook messenger hvis du har ønsker ut over tilbudet vårt. Kansje kan vi imøtekomme deg?