Skotsk høylandsfe

Skotsk høylandsfe er en gammel rase av kveg som har vært i Skottland i århundrer. Rasen er opprinnelig fra den gamle nordiske uroksen.


Kjennetegn på disse majestetiske dyrene er lang, tykk og krøllete pels og imponerende horn som kan måle opptil 1,5 meter i spennvidde.


Høylandsfe kommer opprinnelig fra det røffe og værharde landskapet i de skotske høylandene. Kyrne er godt tilpasset til å overleve på det magre gresset i de karrige områdene.

Ønsker du å lære mer om rasen Skotsk høylandsfe?


Dra musepekeren over her

Selv om skotsk høylandsfe tradisjonelt ble brukt som en arbeidshest for å trekke tunge lass på gårdene, så har de nå blitt mer kjent for sitt kjøtt som har en unik og særegen smak.


Skotsk høylandsfe har også blitt populære på grunn av sin rolle i pleie av kulturlandskap, hvor de bidrar til å holde heiene og åsene åpne og tilgjengelige for vandringog rekreasjon.


På grunn av sin tilpasningsevne og hardførhet, så er skotsk høylandsfe nå en av de mest populære kjøttferasene i Storbritannia og resten av verden.


Med sitt unike utseende og spennende historie, er disse majestetiske dyrene en viktig del av den skotske kulturarven og en favoritt blant både besøkende og lokalbefolkningen.

Ring oss, bruk kontaktskjemaet eller skriv til oss på Facebook messenger hvis du har ønsker ut over tilbudet vårt. Kansje kan vi imøtekomme deg?