Marsvin


Her på Lillerud har vi hanmarsvin. Disse har vi overtatt etter et dødsbo og de litt ulike i pelsen. En er korthåret, en er langhåret og en er midt i mellom. Dette er far og to sønner og de trives godt sammen.


Marsvin er små gnagere som opprinnelig kommer fra Sør-Amerika. De er populære som kjæledyr over heleverden på grunn av sin søte utseende og sjarmerende personlighet.


Marsvin er sosiale dyr og trives best når de har selskap av andre marsvin eller mennesker. De er også nysgjerrige og aktive, og kan være morsomme å se på når de utforsker og leker med lekene sine.

Marsvin er kjent for sitt karakteristiske utseende, med myk og tykk pels, små ører og store øyne. Dekommer i en rekke forskjellige farger og mønstre, inkludert hvit, svart, brun,grå og flekkete.


Marsvin er også relativt enkle å ta vare på som kjæledyr. De trenger et romslig bur med god ventilasjon og plass til å bevege seg, samt friskt vann, frisk høy og et balansert kostholdsom inneholder vitamin C (som de ikke kan produsere selv). Marsvin er også utsatt for visse helseproblemer, som for eksempel tannproblemer og hudsykdommer, og det er viktig å ha regelmessige veterinærkontroller for å holde dem friske.


Alt i alt er marsvin morsomme og kjærlige kjæledyr som kan gi mye glede og underholdning til sine eiere. Medriktig stell og omsorg kan marsvin leve lykkelige og sunne liv som kjæledyr i mange år.

Ring oss, bruk kontaktskjemaet eller skriv til oss på Facebook messenger hvis du har ønsker ut over tilbudet vårt. Kansje kan vi imøtekomme deg?

unsplash