Kaniner


Kaniner er søte, rolige og intelligente dyr og er populære som kjæledyr over hele verden. Disse myke og lodne skapningene kommer i en rekke forskjellige farger og størrelser som kan være et flott valg for de som ønsker et kjæledyr som krever litt mindre vedlikehold enn hunder.


Kaninene på Lillerud varierer i alle størrelser. Vi har alt fra Hermelin til Belgisk kjempe. Alle våre kaniner er tatt i mot fra folk som ikke kan ha dyrene. Hos oss får de et godt liv i samspill med andre kaniner. Mange av kaninene kan omplasseres til gode og trygge hjem dersom noen skulle forelske seg veldig i en.


Vi har noen planlagte kull med kaninunger i år, de første kommer i begynnelsen av mai, men blir ikke klare til å håndteres av våre snille gjester før midten av mai. Disse blir klare til salg fra begynnelsen av juli 2023.


Kaniner er kjent for sin vennlige og kjærlige personlighet. De kan bli svært tillitsfulle til sine eiere. De trives best i selskap med andre kaniner, men kan også bli gode venner med andre kjæledyr eller mennesker. De er også relativt enkle å lære opp til å utføre triks og lydighetsøvelser.

Vurderer du eller ønsker du deg kaniner som kjæledyr?

Ta musepekeren over her!

En av de største fordelene med å ha en kanin som kjæledyr er at de trenger relativt lite stell i forhold til for eksempel en hund. Det de trenger er et trygt og komfortabelt sted å bo, regelmessig stell og stell av pels og klør.

Det er også viktig med et balansert kosthold som består av høy, grønnsaker og pellets. De kan også trenge regelmessig tannstell, da kaniner som ikke bor i naturen har en tendens til å få problemer med at tennene vokser for mye.


Det er imidlertid viktig å huske på at kaniner er levende vesener som krever riktig pleie og oppmerksomhet fra sine eiere. De trenger tid og interaksjon med mennesker og andre dyr for åvære lykkelige og sunne, og de kan lide hvis de blir overlatt til seg selv for lenge. Som med alle kjæledyr, er det viktig å gjøre grundige undersøkelser før man skaffer seg en kanin, og samtidig sørge for at man kan gi den den riktige pleien og oppmerksomheten den trenger for å trives.


Ring oss, bruk kontaktskjemaet eller skriv til oss på Facebook messenger hvis du har ønsker ut over tilbudet vårt. Kansje kan vi imøtekomme deg?