Minigriser


Her på Lillerud gård har vi for tiden to minigriser, en lys so som heter Laila og en sort råne som heter Torgeir. De bor under låvebrua, i det som var gårdens første hønsehus i gamle dager.


Laila og Torgeir er blitt lokale kjendiser, siden de alltid er med når vi tar med oss "Barnas gård" til ulike tilstelninger i og rundt kommunen. De er kosete og elsker å bli matet.


Minigriser generelt er små, intelligente og sjarmerende dyr som har blitt stadig mer populære som selskapsdyr de siste årene. Disse små vennene er kjent for sin sosiale og vennlige personlighet og for sin intelligens og lærevillighet. De kan læres opp til å utføre en rekke triks og oppgaver og kan også lære å gjenkjenne stemmer og ansikter.


Selv om de kalles"minigriser", er disse grisene ikke alltid så små som man skulle tro. De kan veie alt fra 30 til 150 kilo, avhengig av rasen og opprinnelsen. Men, uansett størrelse, har minigriser en tendens til å være nysgjerrige og lekne, og trives godt i selskap med både mennesker og andre dyr.


Vil du snakke med minigrisene våre? Kom på besøksgård på søndager i sesongen og lag gryntelyder som en gris. De synes det er kjempestas! 

Vurderer du eller ønsker du deg minigris som kjæledyr?

Ta musepekeren over her!

Minigriser har en tendens til å være svært renslige dyr, og kan læres opp til å bruke en katteluke elleren spesiell utendørs toalettplass.


De krever imidlertid litt tid og innsats fra eierens side for å lære dem gode vaner, og de trenger regelmessig stell og vedlikehold for å holde seg sunne og glade.


Minigriser kan være et flott valg for de som ønsker et kjæledyr som er sosialt og vennlig, og som også har en tendens til å være renslige og lærevillige. Men som med alle kjæledyr, krever det tid og innsats å ta vare på en minigris på en sunn og forsvarlig måte.

Ring oss, bruk kontaktskjemaet eller skriv til oss på Facebook messenger hvis du har ønsker ut over tilbudet vårt. Kansje kan vi imøtekomme deg?